badrumslampor
Nyheter

Så hittar du rätt sorts badrumslampa

Badrummet är ett av de rum där det finns ett ganska stort behov av bra ljus och mycket ljus. Det eftersom du i detta rum behöver se vad du gör. I detta rum så sminkar man sig, rakar sig, tvättar sig och så vidare. idag finns det ganska många varianter av badrumslampor och badrumsbelysning att välja mellan.

Smarta tips för badrumsbelysningen

Om du ska satsa på att köpa badrumslampor, så finns det ett par bra tips. Bland annat bör du först av allt tänka på funktionen före designen. Var även medveten om att du behöver ha flera badrumslampor, det räcker inte bara med en tak- eller vägglampa.

Det kan vara bra att välja dimbara lampor, för att kunna justera ljusstyrkan. Det så att du har gott om ljus då du piffar till dig och sedan kan sänka ner det då du ska ta ett mysigt bad till exempel.

I badrummet så kan du välja att ha belysning vid sidan av eller direkt integrerad i din badrumsspegel. Det är ju ofta vid spegeln du måste ha bra ljus. Ett annat alternativ är annars att sätta upp flera spotlights. Antingen på en skena, eller att du integrerar dem i taket.

För att du ska kunna välja rätt sorts badrumslampor, fundera på vad det är för slags ljus du behöver ha samt fundera även på hur du använder ditt badrum. 

Olika typer av badrumsbelysning och badrumslampor

I ditt badrum så bör du se till att ha flera olika badrumslampor. Det räcker sällan långt att bara ha en enda badrumslampa i ditt tak. Det kan vara smart att ha vägglampor eller att ha badrumsskåp med belysning både inne i skåpet och utanpå. 

Belysning beroende på badrumsstorlek

Olika badrum är ju olika stora, så vad som passar in i ett badrum kanske inte gör det i ditt. Är det kanske så att du har ett litet badrum där det är ont om plats, så kan det vara smart att satsa på det som kallas för downlights. Annars är ett bra alternativ att ha en stor taklampa med ett brett ljus. Du kan sedan med hjälp av belysning på rätt sätt göra att badrummet känns större än vad det är.

Har du däremot ett stort badrum, så har du ju lite mer spelrum att sätta upp bra badrumslampor. Det gör att du kan välja fritt mellan alla de olika badrumslamporna som finns eller att ha flera av dem.

Bra saker att tänka på då du ska köpa badrumslampa

Det finns en del misstag många gör då de köper badrumslampor. Bland annat är det allt för vanligt att köpa alldeles för få av dem. En eller två lampor för badrummet räcker inte så långt. Sedan är ett annat misstag, att ha alldeles för dåligt upplyst spegel. 

Det du bör göra, det är att tänka funktion före design. Sedan finns det så klart många snygga designlampor som kommer med helt rätt funktion. Så det går att få båda delarna så att säga!

Kommentarer inaktiverade för Så hittar du rätt sorts badrumslampa