Hus och trädgård

Låt ditt barn cykla säkert

Det är en speciell tid för både föräldrar och barn när det äntligen är dags för första cykeln. Det kommer ofta med en stor förväntan och någon tids tjat. Som förälder är man såklart rädd om sitt barn och också medveten om att barnet säkert kommer ramla vid något tillfälle. Det är nästan omöjligt att det inte blir så. Men upp på sadeln igen och fortsätt att träna. För att göra cykelturen tryggare för ditt barn behöver du skaffa en bra cykel. En cykel som passar ditt barn i den storleken barnet är i nu. Att köpa en cykel barnet ska växa in i är inte en bra idea. Det är alltid bättre att ge de bästa förutsättningarna att lyckas på cykeln redan från start. Det finns många bra cyklar ute på marknaden för barn. Både begagnade och nya. Det går ju dessutom även att byta delar om det skulle behövas på cykeln. 

Det ska vara bekvämt

En bra start för att lyckas med cyklingen och tycka det är roligt, är att ha en cykel som passar en. Tycker man inte att sadeln är behagliga, eller så kanske det är handtagen som inte så sköna att hålla i. Då kan skaffa nya handtag cykel barn och såklart även en ny sadel. Man vet ju hur ont man lätt kan få i rumpan om man ska cykla långt och sadeln är obehaglig. Detsamma kan man få i händerna om inte styret är behagligt. Som tur var kan man köpa extra tillbehör till sin cykel och byta ut de delarna som behövs. Vet du inte hur man gör själv, så kan du alltid lämna iväg det till en cykelhandlare som ofta har koll. Det ska vara roligt att cykla och roligare blir det för barnen om de har en cykel i sin egen storlek. Visst har även färgen lite roll. Kanske lite rosa, blått eller varför inte en grön cykel. Idag finns det massor av olika alternativ att välja mellan. 

Snabbt som vinden 

På cykeln tar man sig fram i en flygande fart. Man kan cykla så snabbt att benen inte hinner med. Känna vinden i ansiktet och skrattet bakom det. Det är en härlig frihet att cykla och ger barnen möjlighet att röra sig lite snabbare. Att vara ute och cykla kan även vara en stor gemensam skap. Ofta gör man det tillsammans med sina vänner. Tävlar vem som cyklar snabbast, eller tar sig från A till B. Alla borde ha en egen cykel att använda sig av när man känner för det. Man ska såklart inte glömma viktiga saker som att alltid ha hjälm på huvudet när man är ute och cyklar. Det är ju väldigt enkelt hänt att man råkar ramla, då ska hjälmen vara där och skydda det viktigaste man har, sitt huvud. Med en bra cykel som är anpassad för just dig och hjälp, så är du redo att åka ut och ha roligt. Glöm inte bort att ta det försiktigt, men våga ändå leva livet.